24 feb 2008

Klusser de klus

We zijn goed bezig vorig jaar en dit jaar. Na eerst de zolder afgetimmerd te hebben en een kantoor aldaar gerealiseerd hebbende, ben ik gisteren op onze slaapkamer begonnen. Dit was nogal nodig omdat we daar al 15 jaar niets aan gedaan hebben. De oude vloerbedekking ligt er nog, het oude behang zit nog aan de muren en er staan twee kasten van het type: "gooi mij weg". Dit laatste heb ik eerst aangepakt. Samen met Bert, de buurman, heb ik gisteren een framework gebouwd waar een hangkast omheen word gebouwd.

Voordat je dat kan gaan doen moet je eerst de benodigde spullen bij een bouwmarkt gaan halen. Hier heb ik altijd een vreselijk hekel aan. Ten eerste zijn de afmetingen van de materialen dusdanig dat je die bijna of niet in je auto mee kunt nemen. Gelukkig heb ik een grote auto, dus dat ging gisteren goed. Ten tweede zijn de materialen vaak zo onhandelbaar als je alleen bent. Gelukkig begin ik al wat grotere kinderen te krijgen, en Rob heeft me dan ook geholpen met sjouwen. Als derde heb ik altijd het idee dat ik opgelicht wordt. De kosten van materiaal zijn zo exorbitant hoog dat ik mij altijd afvraag of ik het niet beter kan laten doen:-( Voor laminaat (9 m2) en materiaal voor een hangkast was ik al Euro 600 kwijt! Belachelijk.

Maar goed, hieronder dan de aanwinst. Nu nog verwerken tot een hyper deluxe slaapkamer!

DSC00316

DSC00315

16 feb 2008

Google Analytics

  Wederom struikelde ik deze week over de mogelijkheden en schoonheid van de Google tools. Deze keer was het: Google Analytics. Heel nauwkeurig kun je met deze tool allerhande informatie met betrekking tot je website analyseren. Ik heb hem aangezet voor deze site en hieronder vindt u een paar screendumps.

 image

Geografische weergave van de bezoekers

image

Ingezoomed op land

image

Met welke zoekterm komen bezoekers op de site

8 feb 2008

Virus!!!

Een nieuw gevaarlijk virus wordt onder andere elektronisch verdeeld. Het heet 'Worm Engaging & Recreation Killer' (afgekort : WERK).

Je kan WERK krijgen van je chef of van jouw collega's. Raak het niet aan. Het virus wist jouw privé-leven.  Op den duur heeft het virus je zodanig in de ban dat het al om acht uur 's morgens actief wordt (soms nog vroeger) en je er de hele dag door geplaagd blijft. Bij sommigen gaat het zelfs 's avonds niet meer over.

Als je in contact komt met WERK zijn er twee oplossingen.
De eerste oplossing is 'Werk Isolerende en Joviale Neutralisator' (WIJN). De tweede heet 'Betrouwbare Interactieve & Eliminerende Rebooter' (BIER). 

Beide oplossingen zijn verkrijgbaar bij uw lokale winkel of supermarkt. Vraag ernaar...


Stuur dit bericht door naar je vrienden. Heb je geen vrienden (meer), dan heeft het WERK je al geïnfecteerd.
Hoog tijd om er iets tegen te doen!

Zucht

Al eerder vermelde ik op deze plek de aanschaf van Digitenne en over het algemeen ben ik daar best wel blij mee. Vandaag ben ik echter tegen de starre organisatie van de KPN opgelopen. Ik wilde een tweede Digitenne ontvanger en deze op mijn bestaande abonnement laten bijschrijven.
Dus twee weken geleden gebeld met de KPN, "Kunt u mij een huur tuner sturen, dan kan ik een tweede aansluiting realiseren." Geen probleem natuurlijk. Twee dagen later bedacht ik echter dat ik beter een tuner kon kopen. Dan heb je geen gezeur met huur en ben je meer vrij om te gaan en staan. Dus weer de KPN gebeld: "Kan ik mijn bestelling cancellen?". Wederom geen probleem. Dus alles in kannen en kruiken zou je zeggen.

Deze week werd er echter een pakket van de KPN bezorgd. De gecancelde huurtuner! Vergissing dacht ik. Dus vanmorgen maar even bellen dat ik die tuner terug wil sturen. Wat schetst mijn verbazing: er was geen record te vinden van de afzegging en dus kon ik de tuner niet terugsturen en dus zat ik vast aan de huur van dat ding voor de periode van een jaar!
Nou..... mooi niet kan ik je zeggen. Na veel heen en weer gepraat heb ik de boel maar geescaleerd. Kreeg een manager van de afdeling aan de telefoon en die was voor rede vatbaar. Vervolgens kreeg ik de helpdeskmedewerker weer aan de telefoon, "excuses mijheer, ik stuur U een bloemetje voor het ongerief". Tsssss, het is een rare organisatie die KPN:-)

3 feb 2008

Voetbal is weer begonnen!

De winterstop is weer achter de rug. het weer is inmiddels dusdanig dat er weer getrained en gevoetbalt kan worden.

Gisteren was het dan zover. Zowel voor Jeroen ( Albatross F6 ) en Rob ( Albatross E4 ) was er een toernooi op het terrein van Steeds Hooger in Apeldoorn.

Ieder jaar toch een erg leuk toernooi. Rob eindigde als tweede in zijn pool!

Hier staan de foto's van F6

En hier staan de foto's van E4

 P1070681

De "baas" zelf :-)