30 apr 2008

Varen en vissen in de Krim

Vanmiddag ben ik met Jeroen en Rob naar gerdien haar ouders gereden om te gaan vissen. We hebben het bootje van Gerdien haar vader daarvoor gebruikt en het was geweldig! Jammer dat de vis niet zo wilde meewerken :-(

IC reunie

Gisteren was er een reunie van de intensive care afdeling van het Lukas ziekenhuis. Het was erg gezellig en leuk om iedereen weer eens te zien en te spreken. De meesten zijn eigenlijk heel weinig veranderd. De een wat dikker, de ander wat dunner, maar over het algemeen allemaal hetzelfde.

Wat ook hetzelfde was, was de drank. Altijd als er ic feestjes waren dronk ik teveel en zo ook gisteren. Het was weer lang geleden dat ik zoveel achterover geslagen heb en tegenwoordig krijg ik daar behoorlijk hoofdpijn van. Nu ga ik koninginnedag dus maar gebruiken om te ontnuchteren:-)

28 apr 2008

Vissen

Vandaag sinds lange tijd weer wezen vissen!

Het was weer heerlijk. Hieronder een paar foto's.

DSC05757

DSC05763

DSC05767

DSC05770

DSC05779

20 apr 2008

Boot revisited

Het is inmiddels weer twee jaar en nog wat maanden geleden dat ik ben wezen varen met onze boot. Al die tijd stond hij in de stalling.

Nu kreeg ik een poosje geleden het bericht dat de stalling mogelijkheid ophield met het bieden van de service. Ik moest dus iets anders zoeken.

Dat heb ik gevonden in Nieuwe Krim, vlakbij de woonplaats van mijn schoonouders.

Gisteren heb ik dus de stoute schoenen aangetrokken en ben de boot gaan halen. En... het begon weer te kriebelen! IK WIL WEER VAREN.

P1080994

 

P1080995

P1080999

P1090001

P1090004

13 apr 2008

Gigantisch Musesi

Gisteren dus naar de uitvoering van Gerdien geweest. De show heette: Gigantisch Musesi en was geweldig.

Hieronder een filmpje van een van de nummers en op deze blog zijn er meer filmpjes en foto's te vinden.


Op onderstaande filmpjes zie je Gerdien in "De Jantjes"






12 apr 2008

Musesi

Gerdien is al een jaar of 10 lid van een musical koor. Dit koor oefent iedere maandag voor een uitvoering en die uitvoering is dit weekend.

Vandaag en morgen is het moment supreme. Voor Gerdien een hele stressvolle en spannende periode. Ze heeft er namelijk hard voor gewerkt en het het is ook een hele grote onderneming!

Straks ga ik met Rob, Jaap, Gerie en Margriet kijken. Ik ben heel benieuwd.

De bloemen liggen in ieder geval al klaar:-)

Succes Gerdien!!

8 apr 2008

Google App Engine

Google stapt ook in de wereld die cloud computing heet. Cloud computing is de beweging binnen de ICT die het mogelijk maakt dynamisch server capaciteit te claimen bij een provider. Eerder schreef ik al over Amazon met zijn EC2 ( Elastic Cloud Computing ) en nu dus google.

De cloud computing van google heet "Google App Engine" en geeft ontwikkelaars de mogelijkheid applicaties te deployen naar servers die op de infra stuctuur van google draaien. Een en ander is op dit moment beperkt tot Phyton als programmeer taal, maar er zijn plannen dit uit te breiden.

Het is allemaal nog beta en ik heb geprobeerd een trial licentie te verkrijgen. Helaas is dat laatste niet gelukt ( tot nu toe ) maar ik heb al wel de SDK kunnen downloaden.

Binnenkort zal ik eens kijken of ik mijn eerste Webapplicatietje kan maken.

Iemand suggesties voor functionaliteit??

4 apr 2008

Nou ja!

Gisteren loop ik nog te mopperen op het feit dat de Captiva nog niet klaar was en vandaag krijg ik een telefoontje dat ik hem kan halen!

Ze zijn creatief geweest. Ondanks dat het enige Chevrolet motor blok kwijt is is het toch gelukt een andere motor in de auto te plaatsen. Wat blijkt namelijk: De Open Antara heeft hetzelfde motor blok! Dus ze hebben er een bij Opel besteld en daar hebben ze er wel meer dan een, en die raken ze ook niet kwijt.

Eind van het liedje is een vernieuwde auto:

Nieuwe motor, nieuwe software,  nieuwe koppelingsplaten ( schijnt een euvel van de chevrolet te zijn die ze maar gelijk verholpen hebben ).

Ik ben benieuwd, eerst maar weer wat vertrouwen krijgen. Wel gelijk weer anders rijden dan zo'n VW polo:)

3 apr 2008

Captiva nieuws

Er is nieuws mbt mijn auto!

De oorzaak van het falen is gevonden, dus er moet een nieuwe moter in. Deze heeft mijn dealer besteld bij Chevrolet. Op zich al een hele prestatie want er schijnt er maar 1 te zijn in heel nederland!! Dat is natuurlijk logisch want die motoren gaan noooooooooooooooooooooooooooit stuk. Ja,ja. Maar goed besteld dus. Wat wil nu echter het feit.... ZE ZIJN HEM KWIJT!!! VERDWENEN, NIET MEER TE VINDEN!

Gelukkig hebben ze wel een backup plan: ze gaan hem nu namelijk ZOEKEN! Wauw, efficiente lui bij die dealer van me:-(