23 aug 2008

En toen...

was het allemaal weer voorbij. We hebben drie weken vakantie gehad en we hebben genoten!

Prachtig weer was het in het zuiden van Frankrijk. Bijna iedere dag 30 graden. Slechts eenmaal mochten we genieten van een onweersbui met de bijbehorende regen.

Donderdag 21 aug. zijn we in een keer teruggereden vanaf Castellane, onze vakantie bestemming. Zowaar een hele rit.

reis

Maar de chevrolet heeft zich voorbeeldig gedragen en de jongens ook. Iets meer dan 1400 km in 15,5 uur gereden. Niet een snelheids record maar in ogenschouw genomen dat we er een vouwwagen achter hadden hangen en dat we drie kinderen op de achterbank hadden kunnen we het best wel snel noemen.

De vakantie zelf was een succes. We hebben veel gezien waaronder St. Tropez en Monaco. St. Tropez hebben we samen met Marjon bezocht.Die stond daar op een camping met de kids.

P1120303

De jongens hebben daar genoten van alle dure auto's en boten die er te zien waren en wij hebben genoten van het uitzicht.

P1120403

P1120436

Monaco was de plek waar we ons eerste huwelijksjaar hebben gevierd. Nu, 15 jaar later, waren we daar weer. Inmiddels 16 jaar getrouwd en nog steeds gelukkig :-) Ook Jan was mee. Die had Marjon afgelost op de camping. Ook hier waren er natuurlijk weer vele auto's te bewonderen voor de jongens.

P1120741

P1120868

P1120869

Maar we hebben niet alleen de toerist uitgehangen. We zijn daarnaast ook heel sportief geweest met als hoogtepunt raften op de Verdon.

P1120243

P1120250 

En natuurlijk was er altijd weer zwemmen. Zwemmen in het zwembad, zwemmen in de Verdon en zwemmen in de verscheidene meren die er overal waren.

P1120190

P1120355

P1120594

Al met al een prima vakantie waarin alles goed is gegaan.

Nu moeten we helaas weer even wachten voordat er weer een vakantie in aantocht is. December zal de eerste keer weer zijn.

4 aug 2008

Jeroen op vakantie




Ik wilde eigenlijk geen blog bijhouden op vakantie. Toch voor de test een klein berichtje:-)

1 aug 2008

Vakantie!

Ieder jaar lijkt het weer onmogelijk ver weg. Maar naar mate de weken elkaar opvolgen lijkt het ook ieder jaar weer te gaan gebeuren.

Waar heb ik het over? Over het fenomeen dat VAKANTIE heet. Die periode van het jaar dat je een aantal weken achter elkaar niet hoeft te werken.

Er bestaan er ook korte vakanties. Deze vullen we vaak met sociaal gedrag; aandacht voor mensen waarvan we vinden dat die belangrijk zijn. Wat we ook wel eens doen is de korte vakanties gebruiken om dingen te ondernemen die normaal gesproken niet in het dagelijks patroon voorkomen; varen, vliegen, vissen etc..

Een maal in het jaar is er echter een GROTE vakantie, weken lang achter elkaar niet werken. Voor een aantal vrienden en familieleden is dit "weken lang" erg letterlijk. Die mensen hebben 5, 6 en soms wel 8 weken lang een periode van niet werken. In die gevallen is de term "GROTE" vakantie dan ook echt van toepassing. Ben ik daar dan jaloers op...? JA!

Wij behoren tot het klootjesvolk dat maar 3 weken achter elkaar gemist kan worden van de reguliere werkzaamheden. 3 Weken van rust, uitslapen en tijd voor de kinderen. 3 Weken lang opladen van de virtuele batterijen.

Dit laatste doen we door fysiek en psychisch grensoverschrijdend te zijn. We gaan namelijk naar het buitenland. Het buitenland waar de zon vaker en langer schijnt, het buitenland waar de lokale bevolking geen nederlands spreekt, de gewoonten onnederlands zijn, het ontbijt bestaat uit stokbrood, koffie wijn heet en het nationale voetbal team een haan als mascotte heeft.

We gaan naar Frankrijk! En niet zomaar naar Frankrijk, maar naar Zuid Frankrijk. Helaas zijn we niet de enigen die dit grensoverschreidende gedrag vertonen. Duizenden nederlanders ondernemen dezelfde reis en ook nog op hetzelfde tijdstip en met hetzelfde vervoersmiddel. Ook de fransman zelf onderneemt de reis naar zuid Frankrijk en ook die doet dat met de auto. Het effect van deze mobilisatie is dat op 2 augustus de autowegen in frankrijk overvol zijn, allemaal met gestresste mensen die zo snel mogelijk willen profiteren van hun 3 weken vakantie.

Wij zijn zo dom om ook op 2 augustus te willen vertrekken. We kunnen niet een of twee dagen later vertrekken want dan missen we kostbare vakantietijd en we kunnen niet eerder vertrekken want dan heeft het werk ons nog nodig. Een patstelling die ons dus dwingt om op "zwarte zaterdag" te vertrekken. Dat is naar en geeft nou niet echt het gevoel van vakantie te hebben maar....WIJ ZIJN SLIM! We vetrekken namelijk pas 2 augustus AVOND. Dan zijn de meeste mensen al gearriveerd op hun vakantie bestemming en zijn de wegen ,naar verwachting, veel minder overbelast.

Op 3 augustus gaan we dan aankomen in Castellane, onze vakantie bestemming.

We hebben er zin in! Tot over drie weken!