26 sep 2010

Zondagochtend

Het is een doorsnee zondagochtend. Ben inmiddels al een uurtje wakker en zojuist is Mark ook in het land der levenden beland. Ik heerlijk met een kopje koffie en Mark lekker op de bank achter de film “Knight and Day”.

Ik hou van de zondagen. Heerlijk rustig opstarten en in de loop van de ochtend beginnen de plannen voor de dag zich te ontwikkelen. Heel anders dan de zaterdagen. De zaterdagen staan in het teken van voetballen. Omdat we drie jongens hebben die voetballen is dat altijd een logistieke uitdaging. Gisteren moest Mark in Deventer spelen, Jeroen bij Albatross en Rob bij Robur et Velocitas. Gerdien is meegeweest met Jeroen en Rob en ik had de eer om Mark te begeleiden. Het was daar in Deventer een leuke wedstrijd. Ze beginnen langzaam op stoom te komen. Zie: http://f3.uvvalbatross.info.

‘s Middags heb ik toen Jeroen geholpen met zijn spreekbeurt. Hij heeft een PowerPoint presentatie gemaakt over het WNF. Geweldig onderwerp dat helemaal bij hem past. We hebben er een multimedia presentatie van gemaakt met film en geluid. Deze week is het oefenen en komende donderdag mag hij z’n kunsten laten zien op school.

Daarna waren de klusjes aan de beurt. Een nieuw douchegordijn, halogeen verlichting in de keuken maken en op de kamer van Jeroen een stellage maken voor de hokken van zijn dieren. Nog even de auto onder de wasstraat doorhalen, het huis op orde maken en de dag was weer voorbij.

Terug naar de zondag. Voor vandaag bestaan er vage plannen om naar de dierentuin te gaan. Een en ander afhankelijk van het weer. Het is al jaren geleden dat we een dierentuin hebben bezocht en de jongens hebben er zin in. Ik wil graag kijken of we een paar leuke foto’s kunnen maken met de DSLR. Blijft nog een beetje de vraag waar we heen gaan. Zal het Rotterdam of Arnhem worden? Ik ben nog nooit in Blijdorp geweest en het lijkt me erg leuk maar het is wel weer een eind rijden. Arnhem is een stuk dichterbij en heeft ook een hele mooie dierentuin. We laten de beslissing nog even wachten op Gerdien.

25 sep 2010

Revival

Nou, dit is lang geleden!

Na een aantal jaren trouw deze blog te hebben bijgehouden ben ik overgestapt naar twitter. Twitteren EN bloggen werd me te gek en toen ben ik dus maar gaan minderen met de blog. Inmiddels ben ik een beetje twitter moe geworden Het volgen van de vele twitteraars levert zo’n “information overload” op dat ik maar een beetje gas terug genomen heb.

Nu is het dus weer tijd voor bloggen.

Er is veel gebeurt. Rob is naar het Walter Bosch gegaan en we kijken met heel veel respect naar hem. Iedere ochtend gaat zijn wekkertje om 6:30 uur en dan gaat mijnheer douchen. Snel zijn tas pakken, eten laatste puntjes op de i en dan op de fiets naar het Walter Bosch. ‘s Middags komt hij dan thuis, drinkt wat en gaat een uurtje aan zijn huiswerk. Allemaal heel gedisciplineerd zonder dat wij er veel energie in hoeven te steken. Inmiddels levert het al resultaat op, een paar mooie cijfers op wiskunde, engels en muziek. Ik hoop dat hij het zo vol houdt.

Jeroen is naar groep 7 gegaan. Doet het tot nu toe erg goed en zit helemaal lekker in z’n vel. In september heeft hij z’n verjaardag gehouden bij Opa en Oma in de Krim. Met een aantal jongens logeren in een tent en varen op het kanaal. DSC02666

Vorige week werd hij uitgenodigd voor een verjaardagsfeest. Op dat feest gingen ze naar Ajax – MVV. Een geweldige ervaring voor hem en ze hadden het geluk om met Maarten Steekelenburg op de foto te mogen.

SDC10368

Als laatste natuurlijk Mark. Onze dartele, vrolijke jongeman. Dit jaar gestart in groep 5. We hadden het idee dat hij misschien wat dyslectische aanleg had. Vorige week dus met hem naar een RT teacher geweest. De eerste aanwijzingen zijn echter dat er niks aan de hand is. Gelukkig maar. Met wat extra oefeningen moet hij snel weer op stoom zijn. Ook is hij dit seizoen begonnen in de F3 van Albatross. ( http://f3.uvvalbatross.info )

DSC03000

Het is een prachtig gezicht om hem te zien rennen op het voetbalveld. Ze hebben schitterende nieuwe tenues gekregen en hij vermaakt zich prima.