30 nov 2010

1 december

Morgen is het 1 december. Dan is het 44 jaar geleden dat de liefde van mijn leven werd geboren.

Van harte gefeliciteerd Gerdieneke!

P1280569

Winter in het Apeldoornse

Het begint weer winter te worden, wegen zijn besneeuwd en glad en gisteren waren er meer files dan ooit in de avondspits. Duidelijk tijd om mijn winterbanden weer in ere te herstellen.

28 nov 2010

De Hamer

Halverwege Vaassen staat een heel leuk eetcafé, café de Hamer. Vanavond hebben we daar heerlijk gegeten met vrienden.

DSC05491

Veldmuizen

Wij hebben sinds 1,5 jaar twee geweldige katten. Simba en Balou heten ze en het zijn geduchte jagers. Natuurlijk hebben ze allebei belletjes om om vogels en andere dieren te waarschuwen maar toch lukt het ze regelmatig een muis of een ander dier te vangen.

DSC04937DSC05434

De afgelopen maand was het blijkbaar muizen tijd. Tot drie vier keer toe ving, m.n. Balou, een muis. Soms waren ze al dood maar een enkele keer leefden ze nog.

Twee keer zijn we in staat geweest zo’n gevangen muis te redden van Balou en de jongens deden hem dan in een fijn hokje.

Helaas duurde dat tot op heden nooit lang. Eenmaal ontsnapte de muis tijdens het verschonen van het hokje en een andere keer wist Simba het hokje te openen door hem van de tafel af te gooien.

Het ontsnappen van zo’n muis is trouwens niet het beste wat ze kunnen doen. Binnen notime had Balou het beestje weer te pakken en deze keer was het te laat voor een reddingsactie.

24 nov 2010

Palazzo, de show

Gisteren was het dan zover. Samen met de ABN collega’s naar Palazzo in Amsterdam. Palazzo is een gelegenheid waar je kan eten en tijdens het eten zijn er vele showelementen van acrobatiek tot clowneske capriolen.

foto (5)

De gelegenheid was het 50 jaar worden van Jacinta en tevens haar jubilaris van 25 jaar werken bij de bank.

Het was geweldig. Heerlijk eten, gekookt door de koks van Herman den Blijker ( hem heb ik niet gezienBedroefde emoticon) en prachtige en adembenemende show.

Een aanrader!

foto (6)foto (7)

foto (8)foto (9)

21 nov 2010

Rafael van der Vaart

Ik ben al jaren een fan van Rafael van der Vaart. Het gemak, de kunde, de effectiviteit en de sublieme balbehandeling die hij met regelmaat laat zien zijn oogstrelend voor iedere voetballiefhebber.

Daarbij lijkt het alsof hij altijd ondergewaardeerd wordt. In Ajax werd hij op een tweede plan achter Wesley Sneijder gezet. Bij HSV groeide hij wel uit tot een held, maar HSV is niet de absolute top. Real Madrid is dat wel, maar daar kreeg hij duidelijk niet de waardering die hij verdient. Wat hem siert is de mentaliteit om dan toch terug te knokken. En nu, bij tottenham, speelt hij wederom de sterren van de hemel. Wat een karakter, nooit zeuren, altijd verantwoordelijkheid nemen en altijd, altijd de wil en kunde om te winnen.

Het is tijd voor een absolute topclub waar hij de spil gaat worden. Dus: Barca, ManU, Inter, AC en wederom Real; geef Rafael de credits die hij verdient.

Rafael is in mijn ogen veel beter dan Wesley. In het Nederlands elftal zou hij in mijn ogen ook absoluut altijd een basisplaats moeten krijgen op een voor hem favoriete plek. Wesly zou pas na hem moeten komen.

Hieronder een samenvating van Arsenal – Tottenham. Een schier verloren wedstrijd voor Tottenham totdat de ploeg aan de hand van Rafael de situatie keert:


FT
Geüpload door TotalFootball2010. - Exotische en entertaining video's over reizen.

16 nov 2010

Palazzo

Palazzo is een initiatief van Herman den Blijker. Onder het genot van een maaltijd kun je genieten van allerlei show elementen.

Volgende week gaan we er met een aantal ABNAMRO collega’s van genieten. Ik heb er zin in!

foto (4)

15 nov 2010

Hogevecht

Ik parkeer mijn auto altijd in de Bijlmer in de parkeergarage “Hogevecht”. Vanaf hier is het een 15 min. lopen naar de ABNAMRO.

Nu weet ik al langer dat de Bijlmer niet altijd een lekkere plek is om te vertoeven, maar vanochtend hing er in “Hogevecht” een raar sfeertje. Er waren veel mensen op de been, en in het trapportaal was er met krijt een silhouet op de grond getekend. Het bleek dat er gisterenavond een jongen van 21 op die plek was doodgeschoten. Dat is toch wel een heel vreemd gevoel als je daar dan loopt. Geeft geen veilig gevoel kan ik je zeggen.

14 nov 2010

Rotterdam

Vanmiddag had Gerdien een uitvoering van haar musical koor. Dat wilde zeggen dat ik alleen met de jongens naar een verjaardag van vrienden van ons in Rotterdam ben geweest. Na de verjaardag zijn we nog even bij Hotel New York wezen kijken.

Met photoshop een aantal foto’s aan elkaar geplakt, en dan krijg je deze prachtige skyline van de Rotterdamse havens genomen vanaf de kop van zuid.

SONY DSC

 

DSC05008

 

En op onderstaande foto oefent Mark voor Zwarte Piet.

SONY DSC

13 nov 2010

iOS4.2

Apple komt in November met het nieuwe OS voor de iPhone, iPad en iPod. Deze versie, iOS 4.2, heeft een aantal vernieuwingen die het leven weer aangenamer maken. Zo heb je AirPrint, de mogelijkheid vanaf je device te printen naar een gedeelde printer die op je wifi netwerk zit, AirPlay, de mogelijkheid muziek te streamen naar b.v. de Airport Expresse of naar je Apple TV en natuurlijk de folder functionaliteit.

Natuurlijk was ik weer te ongeduldig om te wachten tot de officiële release, dus heb ik de RTM developer versie alvast geïnstalleerd op mijn iPad ( gevonden met FTD ). Ook iTunes 10.1, de developer versie, moet dan geinstalleerd worden ( anders kun je AirPrint niet aanzetten ).

Na een poosje rommelen en uiteindelijk herstarten van mijn router werkt het allemaal!

Ik kan printen naar mijn gedeelde Canon printer en de Spotify muziek wordt gestreamd naar de Airport Expresse.

I’m happyGlimlach

 

ios 4.2 ipad

12 nov 2010

Grote wasjes, kleine wasjes…

We hebben sinds een jaar of 6 een AEG wasmachine. Dat is niet een hele gelukkige keuze geweest want twee jaar geleden hebben we de lagers moeten laten vervangen. Een jaar geleden was het tijd voor een tweede reparatie en de afgelopen week gaf hij weer foutmeldingen. Gerdien stelde me hiervan op de hoogte toen ik op het werk in Amsterdam was.

Een snelle google actie leerde me dat de waterpomp deze keer aan vervanging toe was. Om echter weer geld aan dat vermaledijde ding uit te geven ging me te ver. In de pauze dus snel naar de amsterdamse poort gelopen en bij de BCC een nieuwe Siemens besteld. Een gezin bestaande uit 5 personen kan immers niet zonder goed werkende wasmachine.

Enthousiast belde ik Gerdien met het goede nieuws, een nieuwe wasmachine die het weer jaren zonder problemen ging doen.

Dat was een misrekening, Gerdien had haar eigen, mij niet bekende eisen, waaraan zo’n ding moet voldoen. ‘s Middags dus weer terug naar de BCC om de bestelling te annuleren en een nieuwe bestelling conform de eisen van Gerdien te plaatsen.

Eind van het liedje is dat er vandaag een nieuwe machine wordt geleverd, en dat mijn spaarpotje voor een weekje vissen volgend jaar, met 780 euri’s ingekrompen isBedroefde emoticon. Aan de andere kant lopen we met z’n allen wel weer in schone kleren straksGlimlach

 

WM14Q360NL

http://www.siemens-home.nl/producten/wassen-drogen-en-strijken/wasmachines/WM14Q360NL.html?source=browse

5 nov 2010

Scheidsrechter

Het voetballen is weer, zoals inmiddels al 8 jaar, een groot deel van onze vrije tijds besteding. Deze keer hebben Rob en ik het een stapje verder gevoerd: we zijn gecertificeerd pupillen F en E scheidsrechter geworden!

Albatross2Albatross3