30 jun 2010

Dag drie

Pfff, dag drie van een drukke week. Bij de ABN is het implementatie week van een nieuw service concept voor MKB. Dit is een landelijk project en kost veel tijd en inspanning. Grappige is dat de tooling gebaseerd is op Siebel CRM 8.0 en dat ik nu fungeer als escalatie helpdesk!! DEUHHHHHHH.

Concreet zit ik de hele dag achter de telefoon en stuur, wijzig, leg uit en de-escaleer. Volgende week maar eens in de regio’s kijken hoe het er op de werkvloer aan toegaat.

Tweede issue deze week is dat Rob op kamp is met groep 8. Lekker rustig zou je zeggen ware het niet dat Gerdien actief ondersteuning biedt. Vannacht was haar tweede nacht en ze zal zo wel helemaal afgedraaid thuis komen. Dit is dan wel zo’n beetje het laatste wapenfeit van dit schooljaar. Eind van de week hebben ze vakantie.

Verder krijgt m’n broer vandaag z’n tweede chemo voor de behandeling tegen non hodgkin. Tot nu toe gaat het eigenlijk heel goed. Hij lijkt positief en opgewekt en komt heel strijdlustig over. Heel veel respect van onze kant!

Dan is het deze week ook twee jaar geleden dat mijn vader overleed. Jemig wat gaat de tijd snel.

En natuurlijk de kleine dingetjes. Broederruzies, dode cavia, spannende wk wedstrijden, Anouk op zondag in Westerpark, etc etc.

En dat allemaal terwijl de zomer lijkt doorgebroken in het Hollandse land. Prachtige temperaturen en heerlijke zonovergoten dagen.

We leven het leven ten volle en proberen te genieten van elke minuut.

28 jun 2010

Lang geleden

Het is al weer even geleden dat ik een blogitem schreef. Reden is dat ik een actieve twitteraar ben geworden en daar dagelijks mijn bevindingen en belevenissen op kwijt kan.

Toch is er de laatste tijd heel veel gebeurd, afscheidsmusical van Rob, chemo van mijn broer, kampeer weekend met Jeroen, rapporten van de jongens, herstellen en voorbereiden van de vouwwagen etc etc.

Ook op het werk is het druk. Vandaag is de datum dat de landelijke uitrol van het nieuwe service concept live gaat. Honderden mensen door heel Nederland die een nieuwe wekplek krijgen en die klanten op een nieuwe manier gaan bedienen. Spannende en drukke tijden dus.

Voor de twitteraars onder ons:

http://twitter.com/breiling

En ook via twitter een filmpje van het kampeer weekend met Jeroen:

http://www.twitvid.com/SCIKD

Afscheidsmusical van Rob

P1290057

Kamperen met Jeroen

P1090813

Herstellen van de vouwwagen

P1280896

13 jun 2010

Het WK is begonnen!

Heerlijk, we hebben er al een hele tijd op gewacht en nu is het begonnen! Iedere dag zijn er wedstrijden en we kijken er hier zoveel mogelijk. We hebben al mooie dingen gezien en ook lachwekkende en ridicule zaken.

De Vuvuzela vind ik dramatisch! Wat een kabaal in zo’n stadion. Ze zouden het moeten verbieden. Het lijkt wel een grote zwerm horzels die er rondvliegt.

Hoogtepunt tot nu was goal van Tshabalala. Prachtige goal, strak in de hoek.

Rare standpunten

Afgelopen week zag ik een uitzending op tv met Umberto Tan. Hij was in het verkiezingsprogramma van de PVV gedoken en kwam een paar hele discutabele punten tegen. Vanochtend heb ik hetzelfde gedaan en kwam het volgende tegen:

  1. hervormen politie tot één nationale politie
  2. etnische registratie van iedereen
  3. Volledige immigratiestop voor mensen uit islamitische landen
  4. verbod op het dragen van een boerka en op de koran;
  5. belasting op hoofddoekjes

Ik vind het rare punten en zie de voordelen niet. Ik vind het ook eng. Paralellen met andere tijden zijn natuurlijk al snel getrokken. Wat mij betreft mag iedere coalitie met de PVV bij voorbaat mislukken.

9 jun 2010

Chemo

Een paar weken geleden werd mijn broer gediagnostiseerd met Non Hodgkin. Vandaag is zijn eerste chemokuur:-(

Van gezond naar ernstig ziek is blijkbaar maar een kleine stap. Ik hoop dat het vandaag allemaal mee gaat vallen.

Vergankelijkheid

Gisteren trof het me weer even, wat is roem toch vergankelijk. Een paar jaar geleden was Mark Overmars een van onze beste voetballers. Hij houdt nog steeds het record van duurste nederlandse transfer ooit.

Tijdens een toernooi in Epe kwam het team van Jeroen hem tegen en de trainer vroeg aan Mark om op de foto te gaan. Gewillig werd er geposeerd. De jongens hadden echter geen flauw idee wie Mark Overmars was. Raar hoor.

Albatross E5 en Overmars