1 aug 2008

Vakantie!

Ieder jaar lijkt het weer onmogelijk ver weg. Maar naar mate de weken elkaar opvolgen lijkt het ook ieder jaar weer te gaan gebeuren.

Waar heb ik het over? Over het fenomeen dat VAKANTIE heet. Die periode van het jaar dat je een aantal weken achter elkaar niet hoeft te werken.

Er bestaan er ook korte vakanties. Deze vullen we vaak met sociaal gedrag; aandacht voor mensen waarvan we vinden dat die belangrijk zijn. Wat we ook wel eens doen is de korte vakanties gebruiken om dingen te ondernemen die normaal gesproken niet in het dagelijks patroon voorkomen; varen, vliegen, vissen etc..

Een maal in het jaar is er echter een GROTE vakantie, weken lang achter elkaar niet werken. Voor een aantal vrienden en familieleden is dit "weken lang" erg letterlijk. Die mensen hebben 5, 6 en soms wel 8 weken lang een periode van niet werken. In die gevallen is de term "GROTE" vakantie dan ook echt van toepassing. Ben ik daar dan jaloers op...? JA!

Wij behoren tot het klootjesvolk dat maar 3 weken achter elkaar gemist kan worden van de reguliere werkzaamheden. 3 Weken van rust, uitslapen en tijd voor de kinderen. 3 Weken lang opladen van de virtuele batterijen.

Dit laatste doen we door fysiek en psychisch grensoverschrijdend te zijn. We gaan namelijk naar het buitenland. Het buitenland waar de zon vaker en langer schijnt, het buitenland waar de lokale bevolking geen nederlands spreekt, de gewoonten onnederlands zijn, het ontbijt bestaat uit stokbrood, koffie wijn heet en het nationale voetbal team een haan als mascotte heeft.

We gaan naar Frankrijk! En niet zomaar naar Frankrijk, maar naar Zuid Frankrijk. Helaas zijn we niet de enigen die dit grensoverschreidende gedrag vertonen. Duizenden nederlanders ondernemen dezelfde reis en ook nog op hetzelfde tijdstip en met hetzelfde vervoersmiddel. Ook de fransman zelf onderneemt de reis naar zuid Frankrijk en ook die doet dat met de auto. Het effect van deze mobilisatie is dat op 2 augustus de autowegen in frankrijk overvol zijn, allemaal met gestresste mensen die zo snel mogelijk willen profiteren van hun 3 weken vakantie.

Wij zijn zo dom om ook op 2 augustus te willen vertrekken. We kunnen niet een of twee dagen later vertrekken want dan missen we kostbare vakantietijd en we kunnen niet eerder vertrekken want dan heeft het werk ons nog nodig. Een patstelling die ons dus dwingt om op "zwarte zaterdag" te vertrekken. Dat is naar en geeft nou niet echt het gevoel van vakantie te hebben maar....WIJ ZIJN SLIM! We vetrekken namelijk pas 2 augustus AVOND. Dan zijn de meeste mensen al gearriveerd op hun vakantie bestemming en zijn de wegen ,naar verwachting, veel minder overbelast.

Op 3 augustus gaan we dan aankomen in Castellane, onze vakantie bestemming.

We hebben er zin in! Tot over drie weken!

1 opmerking:

Anoniem zei

Trotzdem.
Schöne Ferienzeit und gute Reise.

Gr.

By the way...wij hebben slechts 2 weken "grote vakantie" Tja...

.. en weer lekker bloggen en fototjes uploaden via GSM, volgens mij ga je dit jaar de 1000 Eurie grens overschrijden.