29 jul 2008

Visboot in ere hersteld

Samen met Herman heb ik al jarenlang een visbootje. Niks bijzonders of speciaals. Gewoon een oud bootje met een oude Evinrude 20pk motor.

De laatste twee jaar is hij echter niet meer uit de stalling geweest. Tijdgebrek en slechte weersomstandigheden waren de oorzaak.

Afgelopen weekend was het echter weer een keer zover. Zaterdagmiddag hebben de jongens en ik het bootje schoongemaakt, gepoetst, en de motor weer achter de boot gehangen. Dit laatste was spannend; zou hij het wel doen naar twee jaar rust? We hedden ons geen zorgen hoeven maken. Een keer aantrekken was genoeg om hem weer vrolijk zoemend door de wereld te laten gaan.

Dat ging dus eigenlijk best wel vlot allemaal. Dus op zaterdagmiddag ook gelijk maar een proefvaart gemaakt. In het overijsselse kanaal bij Gramsbergen, tegenover "Het Hoge Holt", is er een trailerhelling. Deze was uitgekozen om de boot opnieuw zijn waterdoop te geven.

Na een praatje met de havenmeester, 2,50 Euro armer en waarschuwingen tegen de blauwalg ( zijn die er al weer dit jaar ?) lag de boot in het water.

Geweldig was het. De jongens waren superenthousiast. Rob op de boeg, Jeroen aan het roer en Mark in de kajuit. Allemaal fantastisch.

De zondag hebben we het een en ander nog eens over gedaan. Deze keer niet op het kanaal maar op de vecht. Ook Gerdien kwam even kijken, evenals Herman, Paulien en Oma.

 

Geen opmerkingen: