19 jul 2007

Ibm innovation centre


Vandaag een dagje ibm, kijken of we SSO aan de praat krijgen.
Ik heb in vrije hobby uurtjes een methode bedacht en geschreven die het mogelijk maakt om een IE webclient in te laten loggen bij een domino server zonder daarbij een authorisatie challenge te krijgen. Op windows lijkt dat allemaal prima te werken, maar voor iSeries en Aix moet er iets gebeuren. Ik maak namelijk gebruik van een DSAPI die het mogelijk maakt om op de domino http stack the authentiseren met behulp van NTLM.
Deze DSAPI is C++ code die voor iSeries en Aix gecompileerd moet worden. Hier zit nu het probleem. Van dat compileren en het maken van mak bestanden, nodig voor het compileren, heb ik geen verstand. We vonden echter Henk Waanders van het Innovation Centre van IBM bereidt hierbij te helpen.
Na een hele dag sleutelen is het echter nog niet gelukt, en dat is een "bummer". Hopen dat het op een ander tijdstip gaat lukken.
Wel was het erg gaaf een keer te kijken bij het Innovation Centre. Een complete speeltuin met vele servers, datastorage en processoren staan Business Partners ter beschikking. Loadbalancing, performance en andere test voor customized software zijn prima te realiseren in deze omgeving. Een aanrader voor iedere Business partner die zelf niet een hele teststraat tot zijn beschikking heeft.

Geen opmerkingen: