7 jul 2007

Nintendo DS als opvoedkundige truc

We hebben drie kinderen. Het nadeel daarvan is dat een van de kinderen, meestal de jongste, het minste aandacht krijgen. Hij, Mark, kan nog niet fietsen en krijgt dus geen nieuwe fiets. Kleren krijgt ie allemaal van z'n broers. Spelletjes op de Gameboy moet ie delen met z'n twee oudere broers. Ook aandacht van pappa en mamma schiet er wel eens bij in in dit drukke bestaan.

Deze week echter een gouden idee gehad. Mark was weer een groep hoger gekomen in z'n zwemles en ik bedacht om hem daarvoor te belonen met een Nintendo DS lite. Natuurlijk een belachelijk groot cadeau. Maar de effecten zijn geweldig! Mark is helemaal blij en verteld aan iedereen dat hij een DS krijgt. Rob en met name Jeroen zijn stik jaloers en zitten nu al tijd op de DS te claimen van MArk. Maar hij is in control, en dat vindt ie prachtig. Dus:
Mark staat eens een keer voorop bij het verkrijgen van aandacht, Rob en Jeroen leren om te gaan met jaloezie en Mark kan eindelijk eens de eerste viool spelen bij z'n broers. Een gouden idee al zeg ik het zelf :-)

Vandaag moet ie komen. Mark is al helemaal zenuwachtig.

Geen opmerkingen: